Plaza nagusia, Atharratze-Sorholüze
Les Pyrénées jatetxea, 1902an sortua, Atharratzen (Zuberoa) kokatua dago. 1954ean Jean Abadie-k erosi zuen, Atharratzeko harakin famatuak. 1975an, bere seme Henri Abadie-k hartu zuen sukaldearen zuzendaritza, 4 urtez Biarritzeko Café de Paris-n lan egin ostean. Gaur egun, haren seme Patrick da sukaldeburua, Donibane Garazin Christian Parra-rekin sukaldaritza-ikasketak burutu ostean.
Patrick Abadie-k oso modu finean ezkontzen ditu sukaldaritza modernoa eta errezeta zaharrak. Les Pyrénées jatetxean, Patrick Abadie-k Euskal Herriko produktuekin lan egitea lehenesten du: legatza, aingirak, amuarrainak, zerrikia, behikia, arraultzak... guztia Euskal Herrikoa da.
Les Pyrénées jatetxeak "Etxean egina" izendapena lortu berri du. Izan ere, plater guztiak, azkenburukoak barne etxean bertan eginak dira.
Lo-lekutik gertu dituzun bizipenak, esperientziak eta ibilbideak.